Анджело Огбона претърпя операция на коляното, която вероятно ще го извади от сметките до края на сезона.

33-годишният защитник скъса кръстни връзки при победата на Уест Хям над Ливърпул с 3:2 преди паузата за националните отбори. Огбона усети дискомфорт в началото на първото полувреме на „Лондон Стейдиъм“, като бе прегледан от медицинския щаб на „чуковете“ и заменен от Крейг Доусън в 22-та минута.

След операцията Огбона потвърди в социалните мрежи, че процедурата е „минала успешно“ и изрази признателността си за съобщенията на подкрепа, които получил. „Операцията мина успешно и сега започва възстановяването…нямам търпение да се върна обратно на терена възможно най-скоро. Благодаря Ви за съобщенията на подкрепа. Днес, дори от тук, аз ще подкрепям Тима! Хайде, чукове“, написа той в Туитър.

Огбона стартира във всеки мач за отбора на Дейвид Мойс преди да получи тежката травма, като бе с ключова роля за силния старт на сезона за Уест Хям. Този удар по амбициите на „чуковете“ оставя Мойс с едва трима централни защитници в лицето на Доусън, Иса Диоп и Курт Зума. Италианският национал Огбона е един от основните играчи в състава на лондончани след пристигането си от Ювентус през 2015, като има над 200 мача за клуба.