Оле Гунар Солскяер изрази съжаление, че не е успял да изведе Манчестър Юнайтед до следващото ниво, но благодари за доверието, което е получил. 

Норвежецът бе освободен вчера след серия лоши резултати и това сложи край на почти 3-годишния му престой начело на отбора. Вчера той говори за пръв пред клубния сайт след уволнението си. 

„На първо място искам да благодаря на борда и собствениците за възможността, която получих. За мен бе чест и привилегия да получа доверието и силно се надявам, че оставям клуба в по-добро състояние, отколкото бе когато дойдох“ заяви норвежецът. 

„Това е едно от нещата, за които мечтаеш в живота си, особено когато си играл за този клуб и след това си водил втория тим. Аз се насладих на преживяването и съм благодарен на играчите, с които бе страхотно да работя. Получих голяма подкрепа и всички знаят, че дадох всичко, което имам“ добави той. 

„Целта ми бе да направя следващата стъпка и да стигна до следващото ниво, да се борим за титлата и да печелим трофеи, но за съжаление не постигнахме резултати, които исках и време да стъпя настрани. Второто ни място през миналия сезон мисля, че бе голямо постижение, а и в Европа бяхме близо, но понякога една дузпа прави разликата“. 

„Искам следващия мениджър на отбора да бъде успешен. Надявам се, че съм поставил основите това да се случи, тъй като зная, че съм добър в това, което правя и вероятно отново ще се завърна във футбола един ден. И в двата случая, когато напусках Молде те печелиха титлата през следващата година, така че успех на този, който ще дойде след мен и съм сигурен, че резултатите ще дойдат“ каза още Солскяер.