Антонио Конте обяви, че чак сега всъщност осъзнава с каква задача се е захвалал, след като застана начело на Тотнъм. 

Снощи Шпорите допуснаха унизителна загуба от словенския Мура с 1:2 в Лигата на конференциите, с която намалиха значително шансовете си да продължат напред, а италианецът очаквано бе силно разочарован. 

„След 3 седмици и половина започвам да разбирам ситуацията и мога да ви уверя, че тя изобщо не е проста. Истината е, че нивото на Тотнъм не е много високо в момента и има голяма разлика между нас и топ-отборите в Англия“ заяви Конте. 

„Аз обаче съм тук, за да работя и да подоря ситуацията, така че няма причина да се страхуваме. Необходимо ни е търпение и време, за да се справим с проблемите и точно това ще се опитам да направя. Все пак трябва да съм честен и да призная, че разликата между Тотнъм и големите отбори е наистина сериозна. Не съм магьосник и единствената магия, която зная е да работя здраво и да наложа идеите и методите си. За това обаче трябва време“ добави той. 

„Не зная какво ще стане в бъдеще, но мога да ви уверя, че съм тук, защото имам желание и съм щастлив да работя в Тотнъм. Трябва ни обаче подобрение в много аспекти. Най-важна е визията за бъдещето  и точно това ще се опитам да подобря. Виждам, че играчите също искат да работят и заедно ще започнем да изчистваме проблемите“ каза още Конте.