В стремежа си да се доближи до Ливърпул и Челси, Манчестър Юнайтед привлича човека, който вдъхнови треньорите на тези отбори, коментира „Дейли Мейл“ новината за очакваното идване на Ралф Рангник на „Олд Трафорд“. 

Наричан „Професора“ 63-годишният германец е известен още и като „Кръстника на пресата“ и е в основата на „хеви метъл футбола“ практикуван от Юрген Клоп и Томас Тухел, които не са крили, че са черпили много от него. 

Юлиан Нагелсман, който сега води Байерн, също не крие влиянието, което е имал Рангник върху него и затова мнозинството и от мненията на феновете са много положителни. 

„Нашата идея е ясна и е много близка до моя добър приятел Юрген Клоп. Това е хеви-метъл и рок енд рол футбол, при който темпото е високо и подаванията са само напред. Да притежаваме топката не е най-важното“ споделя Рангник в интервю през септември. 

Когато имат топката отборите на Рангник са директни, с много подавания напред, но без нея са изключително агресивни в пресата си и се опитват максимално бързо да си върнат притежанието. Освен това се очаква той да постави и специален акцент върху статичните положения, тъй като голяма част от головете в наши дни се вкарват именно след такива ситуации. 

Твърди се, че специалистът отдавна иска да работи в Англия и ето че сега най-после ще има възможност да покаже на какво е способен, като стабилизира Манчестър Юнайтед и го върне в правилния път.