Нюкасъл не успя да спечели и 14-ия си мач от  началото на сезона във Висшата лига, стигайки само до 1:1 срещу Норич у дома. 

Новият мениджър на тима Еди Хау за първи път бе на пейката и с ужас видя как в 9-ата минута Киърън Кларк подари топката на Теему Пуки, а след като финландецът се откъсна го събори и получи червен картон. 

С човек по-малко домакините играха добре и в 61-ата минута успяха да поведат, след като Калъм Уилсън реализира дузпа отсъдена за игра с ръка на Били Гилмор и намесата на ВАР. 

Домакините обаче не успяха да задържат предимството си, след като Пуки изравни в 79-ата минута със страхотен удар от въздуха и така Норич записа 4-и пореден мач без загуба, като последните 3 са с новия мениджър Дийн Смит. 

Отборът все още е в зоната на изпадащите, но се изкачи на 18-ото място с 10 точки, докато Нюкасъл остава последен със 7. 

В другия мач от кръга игран днес, Лийдс измъкна 1:0 срещу Кристъл Палас. Рафиня донесе успеха с попадение от дузпа в добавеното време, като пак имаше намеса на ВАР. Преди това Кристиан Бентеке изпусна 2 страхотни положения за Орлите, които загубиха втори пореден мач. 

Все пак лондончани са далеч от неприятностите с 16 точки, до успехът подобри актива на Лийдс до 15 и хората на Марсело Биелса също са доста по-спокойни.