Легендата на Висшата лига и Нюкасъл Алан Шиърър е сериозно притеснен за оцелявавено на Свраките, които и снощи не успяха да постигнат първата си победа за сезона. 

Срещу Норич очакванията бяха най-после тимът да успее да спечели, но още в 9-ата минута Киърън Кларк направи огромна глупост и получи червен картон. Калъм Уилсън все пак даде аванс на Нюкасъл от дузпа, но Теему Пуки изравни, а в добавеното време гостите пропуснаха отлична възможност и да спечелят след поредното безумие в защитата на домакините. 

„Не съм убеден, че те ще успеят да се спасят. Напрежението се покачва, а сега отново ще чуваме, че мачът срещу Бърнли в събота трябва да бъде спечелен на всяка цена. Така бе и преди мача с Норич, но колкото повече време минава, толкова по-трудно става“ заяви Шиърър, който бе един от анализаторите на мача. 

„Всеки път съм на тръни, когато топката е близо до вратата на Нюкасъл. Понякога просто не знам какво правят в защита. Допускат невероятни индивидуални грешки, които на това ниво няма как да не бъдат наказвани. Какво по дяволите прави Кларк? Първо сбърка като подари топката на Пуки, но след това трябва да го остави. Ако вкара – вкара, има още много време. Вместо това го събаря. Абсолютна глупост и реферът нямаше избор. Кларк много добре знае, че натискът е сериозен. Не прави тъпотии в началото и остави да мачът да потръгне“ добави той. 

Нюкасъл остава последен със 7 точки, на 6 от 17-ия Уотфорд. Феновете се надяват, че с парите на новите собственици тимът ще се подсили сериозно през януари, но дотогава разликата до спасението може да е доста по-голяма.