Брайтън измъкна 1:1 срещу Уест Хям в Лондон след фантастичен гол в края, за да увеличи серията на Чуковете на 3 мача без победа. След 2 поредни загуби хората на Дейвид Мойс бяха съвсем близо до важните 3 точки, но не успяха да ги постигнат. 

Томаш Соучек вкара с глава след корнер още в 5-ата минута и това бе на път да се окаже решаващо, въпреки че малко след паузата попадение на Михаил Антонио бе отменено поради тънка засада. 

Хората на Дейвид Мойс имаха доста проблеми, тъй като Чайките играха много добър футбол, но пропуснаха серия положения, като особено до почивката бяха по-опасният от двата отбора. 

В средата на второто полувреме Адам Лалана пропусна отлична ситуация да изравни, когато от 12-13 метра не намери целта, а освен това десетина минути преди края се контузи и остави своите с човек по-малко, тъй като допустимите смени вече бяха направени. 

В 89-ата минута обаче, макар и в намален състав, гостите докопаха равенството. Лампти проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Нийл Мопе със страхотна задна ножица намери далечния ъгъл и изравни. 

Така Чуковете отново не успяха да стигнат до триумфа, като имат 24 точки, но могат да загубят мястото си в топ 4. Брайтън е с 19 и макар и в 9 поредни срещи да няма победа, южняците отново играха добър футбол и успяха да стигнат до точката.