Собственикът на Евертън подкрепи Рафа Бенитес след серията лоши резултати и унизителното 1:4  от градския съперник Ливърпул снощи. 

Карамелите започнаха силно кампанията, но серия контузии на важни играчи ги поставиха в тежко положение, като вече в 8 поредни мача от първенството са без победа. 

Това доведе до спекулации относно бъдещето на испанеца, но той бе успокоен от собственика Фархад Мошири, който го успокои. 

„Във футбола често се редуват кризи и славни моменти. Рафа е добър мениджър, като слабото ни представяне до голяма степен се дължи на серията контузии. През следващите 2 седмици съставът ще бъде пълен отново и резултатите ще се подобрят. Рафа има нужда от време, за да остави своя отпечатък, а и той ще бъде подкрепен, за да добави широчина към отбора. Не се съмнявам, че ще направим силна втора половина от сезона” заяви Мошири пред „Токспорт”. 

Евертън се смъкна на 14-о място, само на 5 точки от зоната на изпадащите, като сега му предстоят още трудни мачове, тъй като тимът ще играе срещу Арсенал, Кристъл Палас, Челси и Лестър, преди да дойдат малко по-леки сблъсъци срещу Бърнли, Нюкасъл, Брайтън и Норич.