Новият временен мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник обяви, че иска да създаде балансиран състав, който да се бори с най-добрите във Висшата лига. 

Германецът даде първата си пресконференция, след като бе назначен със статут до края на сезона и вече получи работна виза, така че ще дебютира срещу Кристъл Палас в неделя. Днес следобед той ще срещне с играчите. 

Той изтъкна, че не е можел да откаже предложението от клуб като Юнайтед и вчера бе на трибуните на „Олд Трафорд“, откъдето изгледа победата над Арсенал с 3:2. 

„Говорим  за период от 6 месеца и половина, а освен това се разбрахме да бъда в ролята на съветник 2 години след това. Когато клуб като Манчестър Юнайтед се свърже с теб, просто не можеш да откажеш. Това е един от най-големите клубове в света, ако не и най-големия. Предизвикателството е голямо, но аз съм щастлив, че ще мога да работя с тези футболисти“ заяви Рангник. 

„Гледах последните мачове, а преди това и двубоите срещу Манчестър Сити и Ливърпул, така че като цяло знам какво се случва тук. Оле също ми разказа. Говорих с него миналата събота в продължение на 2 часа. Основната ми цел е да донеса повече баланс в отбора. Вчера получихме два гола, а и като цяло тимът допуска твърде много попадения. Във футбола е важно да намалиш до минимум факторът „стечение на обстоятелствата“ добави той. 

„В крайна сметка обаче, важни са победите, а аз съм много амбициозен. Искаме да направим възможно най-добрия сезон, но трябва да сме реалисти. Разликата между нас и голямата тройка в челото е сериозна, но все пак да видим какво ще стане. Опитах се да убедя Майкъл Карик да остане, но той има нужда от почивка. Доволен съм да работя с настоящия екип, но ще намеря вероятно още един, двама или трима души, които също да помагат“ каза още Рангник. 

Запитал дали би останал и след лятото, той каза: „На този етап става въпрос за период от 6 месеца и това е ясно. Не сме говорили за ситуацията след това. Ако бъда попитан за мнението ми ще го споделя, както бе в Лайпциг“.