Уест Хям обърна Челси и с 3:2 във великолепен мач от 15-ия кръг на Висшата лига, за да нанесе втора загуба на лондонския си опонент от началото на сезона. 

Големият герой за Чуковете, които на два пъти изравняваха, бе Джаръд Боуен, който спечели дузпа и вкара другото попадение, а в края резервата Масуаку донесе триумфа със странен гол. 

Така Уест Хям се върна към победите след серията си от 3 поредни мача без успех и взе нов голям скалп, след като преди това победи и Ливърпул. Хората на Дейвид Мойс имат 27 точки и остават сериозни претенденти за Топ 4. 

За Челси разочарованието е голямо, защото отборът на два пъти водеше, но сега може да загуби първото си място в класирането, ако Ливърпул или Манчестър Сити спечелят своите мачове.  

Началото бе двуостро, като и двата тима имаха няколко опасни ситуации, които пропуснаха. 

В 28-ата минута гостите поведоха след статично положение.  Мейсън Маунт центрира от корнер и Тиаго Силва засече с глава, за да се превърне в най-възрастния голмайстор на отбора във Висшата лига, подобрявайки постижението на Дидие Дрогба. 

Веднага след това бразилецът се превърна в герой и пред собствената си врата, избивайки от голлинията опасен удар на Цоуфал, който насочи топката определено във вратата. 

Чуковете играеха добре и в 38-ата минута стигнаха до дузпа след невероятна тъпотия от вратаря Едуар Менди. Топката бе върната към стража, който вместо да изчисти се замота, Боуен го притисна, а Менди на всичкото отгоре и го събори. Мануел Лансини не сбърка от бялата точка и направи 1:1. 

Гостите обаче си върнаха предимството секунди преди паузата. Хаким Зиеш намери Мейсън Маунт, който със страхотен удар от въздуха реализира, за да зарадва Томас Тухел. 

На почивката Артур Масуаку влезе за домакините, а Кай Хаверц се контузи за Челси и бе заменен от Ромелу Лукаку. В 56-ата минута Уест Хям изравни. Михаил Антонио привлече двама защитници, с което освободи Цоуфал, който върна към Боуен и той реализира за 2:2. 

В следващите минути гостите бяха по-активни, но не успяха да стигнат до попадение и изглежда, че в един момент приеха, че и точката не е чак толкова лоша, но бяха наказани, макар и при странни обстоятелства. 

Масуаку сякаш опита центриране, но се получи нещо като удар, а и сякаш лек рикошет насочи топката в близкия ъгъл, където Менди нямаше шанс! 3:2 за Уест Хям, а до края гостите гостите не успяха да изравнят. 

Уест Хям – Челси    3:2

0:1    Тиаго Силва 28
1:1    Лансини 40 дузпа
1:2    Маунт 45
2:2    Боуен 56
3:2    Масуаку 87

Уест Хям: Фабиански, Доусън, Зума (71 Форналс), Диоп, Цоуфал, Соучек, Райс, Джонсън (45+2 Масуаку), Боуен, Лансини (85 Бенрама), Антонио
Челси: Менди, Кристенсен, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Лофтъс-Чийк, Жоржиньо, Алонсо (72 Пулишич), Зиеш (64 Хъдзън-Одой), Маунт, Хаверц (46 Лукаку)