Мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес ще има повече власт в клуба след раздялата с футболния директор Марсел Брандс. 

Карамелите похарчиха едва 1,7 милиона паунда през лятото за футболисти, но започнаха добре сезона преди след серия контузии на важни играчи да запишат 8 поредни мача без победа. Серията обаче бе прекъсната снощи след 2:1 над Арсенал, а след мача Бенитес намекна, че вече ще има по-големи правомощия по отношение на трансферите. 

„Дълго време работих с футболен директор, но това не е проблем. Сега обаче ситуацията е различна, трябва да мислим за бъдещето и да поемем отговорност. Първо е необходимо да помислим за близките месеци и какво можем да направим през януари, а след това да гледаме и в дългосрочен план“ заяви Рафа. 

„Необходимо е да имаме ясно идея какво искаме да постигнем в бъдеще. Със своя опит и хората, които са в клуба вярвам, че можем да поемем в правилната посока. Когато сме единни сме много по-силни и това се видя и сега“ добави той. 

„Реагирахме въпреки разочарованието от двата отменени гола. Феновете искат да виждат отдаден тим и точно това видяха, което ни помогна и да спечелим. Допуснахме грешки, но не се отказахме и точно това е важното. Мисля, че има голяма надежда да постигнем това, което искаме“ каза още Бенитес.