Защитникът на Евертън Бен Годфри бе обвинен в умишлен опит да нарани по лицето Такихиро Томиясу от Арсенал, по време на мача между двата тима снощи. 

При една ситуация през първото полувреме, японецът падна на земята, а съперникът му изглеждаше, че няма какво да направи и го настъпи по лицето, близо до брадичката. 

ВАР прегледа положението и прецени, че става въпрос за лошо стечение на обстятелствата, но за анализаторите на „Скай Спортс“ Гари Невил и Джейми Карагър няма никакво съмнение, че Годфри е можел да избегне случилото се и е действал напълно умишлено. 

„С Джейми знаем много добре за какво става въпрос и смятаме, че Годфри искаше да действа по този начин. Той разбираше добре какво прави и искаше да изглежда, като нещо случайно. Като професионалист съм категоричен, че на 100% той го направи умишлено. ВАР няма как да докаже това, но всеки професионалист е наясно“ заяви Невил. 

Той бе подкрепен и от Карагър, който обяви, че Годфри е имал сериозен късмет. Феновете на Арсенал също бяха категорични, че защитникът на Карамелите е заслужавал червен картон, което със сигурност щеше да даде друг развой на събитията.