Уейн Руни може да се завърне в Евертън като мениджър, след като е едно от имената спрягани за позицията на Рафа Бенитес. 

Карамелите са в труден момент, като спечелиха само един от последните си 10 мача от Висшата лига, за да се смъкнат в близост до опасната зона. 

Напрежението върху Бенитес се увеличава и вестник „Сън” твърди, че Руни, който води Дарби Каунти, вече е провел неофициални разговори с клуба. 

Рафа се ползва с подкрепата на собственика Фархад Мошири, но ако загубите продължават мърсисайдци ще бъдат принудени да направят промяна в опит да избегнат евентуално изпадане. 

Руни трупа опит начело на Овните, които обаче са в изключително трудна ситуация, след като влязоха в администрация и общо 21 точки бяха отнети от актива им заради различни нарушения, което ги обрича на почти сигурно изпадане от Чемпиъншип. 

Той тръгна към големия футбол именно от Евертън, след като през 2004-а Манчестър Юнайтед го купи за 27 милиона паунда, когато бе само на 18, а след това се завърна в клуаба през сезон 2017-2018.