Арсенал излезе 4-и във Висшата лига, след като победи Уест Хям с 2:0 у дома в 17-ия кръг. Артилеристите заслужено победиха, въпреки че допуснаха и някои колебания. 

Габриел Мартинели отбеляза важния първи гол, а след това Емил Смит-Роу оформи триумфа, като Артилеристите пропуснаха и дузпа. Чуковете пък играха около 25 минути с човек по-малко и не предложиха нещо особено в нападение. 

Така Арсенал вече има 29 точки, докато Уест Хям остана с 28. Манчестър Юнайтед е с 26, а Тотнъм с 25, като и двата тима имат мачове по-малко, така че битката е много оспорвана. 

В състава на Арсенал голямата новина бе, че Александър Лаказет бе с капитанската лента, а Пиер-Емерик Обамеянг изобщо не бе в групата. Артилеристите бяха непроменени от победата над Саутхемптън, така че Емил Смит-Роу отново бе на пейката. За Чуковете единствената промяна бе Пабло Форналс вместо Саид Бенрама. 

Още в началото Фабиански едва не сбърка фатално, но все пак успя да изчисти, въпреки натиска от Лаказет. Добрите ситуации обаче липсваха в първите минути. Крейг Доусън стреля твърде неточно за Чуковете, но нито един от отборите не бе в ритъм.  

В средата на полувремето Артилеристите поискаха дузпа за едно падане на Букайо Сака след контакт с Масуаку, но съдията не се впечатли, а и сякаш атакуващият играч ритна съперника. 

В 34-ата минута се стигна до по-опасна ситуация, когато Пабло Форналс стреля близо до целта. Масуаку бе доста по-неточен. Арсенал обаче отговори с опасен удар на Джака блокиран от Доусън, както и с опит на Тиърни, който вратарят изби в напречната греда и гостите оцеляха. 

Мартинели пропусна малко преди паузата, но скоро след нея даде аванс на Артилеристите. Лаказет изведе бразилеца, който с отличен удар прати топката в далечния ъгъл, за да направи 1:0 и да даде заслужен аванс за домакините. 

Чуковете едва не изравниха след удар на Боуен и лек рикошет, след което Арсенал стигна и до дузпа. Цоуфал събори Лаказет, за което получи и втори жълт картон, оставяйки своя тим в намален състав. ВАР прегледа положението, но потвърди отсъждането. 

Лаказет обаче не изпълни по най-добрия начин и Фабиански спаси, за да остави отбора си в мача, макар и с човек по-малко. В 74-ата минута Томиясу върна към Рамсдейл, който бе излязал напред и встрани, но все пак до ужасен автогол не се стигна и вратарят успя да овладее топката. 

Арсенал се нуждаеше от втори гол и Сака и Смит-Роу стреляха опасно, но до попадение не се стигна. В 87-ата минута обаче всичко приключи. Арсенал контраатакува, Сака подаде към Емил Смит-Роу, той напредна и с  прецизен нисък удар вкара за 2:0 и оформи крайния резултат. 

Арсенал – Уест Хям    2:0

1:0    Мартинели 48
2:0    Смит-Роу 87

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Джака, Партей, Йодегор (66 Смит-Роу), Сака, Мартинели (82 Нкетиа), Лаказет (88 Тавареш)
Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Доусън, Диоп, Масуаку, Райс, Соучек, Форналс (84 Ашби), Лансини (76 Бенрама), Боуен, Антонио