Уест Хям удържа важна победа над Кристъл Палас като гост с 3:2 в лондонското дерби от 21-ия кръг на Висшата лига. 

Чуковете вкараха 3 гола да почивката и всичко изглеждаше решено, но Орлите, които играха здраво през цялото време, едва не стигнаха до точка в края. 

Домакините имаха повече положения и определено заслужаваха да вземат нещо от мача, но в крайна сметка останаха с празни ръце. 

Палас започна по-добре, но в средата на първата част получиха два бързи гола. Първо Саид Бенрама центрира отлично и Михаил Антонио вкара 8-ия си гол за сезона в 22-ата минута, а само 3 минути по-късно Мануел Лансини реализира за 2:0 с великолепен удар от въздуха. 

В добавеното време на първата част аржентинецът вкара втория си гол от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР и победата за гостите изглеждаше сигурно. 

Орлите обаче продължиха да натискат, макар и да играха без Конър Галахър и Уилфред Заха. Усилията им се увенчаха с успех чак в 83-ата минута, когато Майкъл Олисе центрира и Одсон Едуар реализира за 1:3. 

В 90-ата минута Олисе вкара от пряк свободен удар, за да направи завършека съвсем драматичен. В последните секунди Жан-Филип Матета бе на косъм за изравни с великолепен удар със задна ножица, но топката мина покрай целта и Уест Хям оцеля. 

Така хората на Дейвид Мойс постигнаха поредни победи в първенстото за първи път от началото на ноември и останаха в битката за топ 4, като са 5-и с 34 точки, с една по-малко от Арсенал при равен брой мачове и с 1 пред Тотнъм, който е с 2 срещи запас.