Брайтън постигна втора поредна победа във Висшата лига, задълбочавайки проблемите в Евертън и печелейки с 3:2 на „Гудисън Парк“. Това бе първи успех на Чайките на стадиона на Сините от Ливърпул. 

Южняците отново показаха ефективет футбол, за да увеличат актива си на 27 точки и да излязат на 8-о място. Карамелите останаха с 19, а завърналият се след отсъствие от над 3 месеца Доминик Калвърт-Люис пропусна дузпа. 

Гостите откриха още в 3-ата минута, когато Нийл Мопе отклони топката към Алексис Мак Алистър и той без да се замисли стреля във вратата. 

В 21-ата минута нещата за Чайките станаха още по-добри, когато след корнер Мвепу отклони  за Дан Бърн, който реализира с глава. 

Веднага след това Евертън получи дузпа, след намесата на ВАР заради избутване срещу Антъни Гордън. Доминик Калвърт-Люин обаче, прати топката над вратата за ужас на феновете на домакините. 

Все  пак малко след почивката Карамелите се върнаха в мача, след като Антъни Гордън стреля, топката се отклони сериозно в Адам Лалана и заблуди Роберт Санчес. 

Това вдъхнови домакините, но в 71-ата минута Брайтън дръпна отново с два гола, благодарение на великолепен удар от въздуха на Мак Алистър. 

5 минути по-късно Гордън реализира за 2:3 след удар в близкия ъгъл, а до края пак Гордън не успя да стреля добре, а Соломон Рондон стреля над вратата и Брайтън успя да спечели, нанасяйки 8-ата загуба в последните 12 мача на Рафа Бенитес.