Дните на Рафаел Бенитес начело на Евертън изтичат, пишат английските медии след загубата на Карамелите от Брайтън с 2:3 вчера. 

Мърсисайдци отново бяха неубедителни и въпреки че се подобриха в хода на мача, останаха с празни ръце, губейки за 8-и път в последните си 12 срещи. Освен това Доминик Калвърт-Люин изпусна и дузпа, за да е провалът пълен. 

Сините от Ливърпул все още са на 8 точки от зоната на изпадащите, но търпението на собственика Фархад Мошири към испанеца започва да се изчерпва. 

Босът подкрепи Рафа преди няколко седмици и обяви, че му е нужно време, но резултатите не се подобряват, като Евертън има едва една победа от септември насам. 

Феновете показаха ясно недоволството си със сериозни освирквания след  края на мача, като на Острова твърдят, че още 1-2 загуби може да означават край за Бенитес на „Гудисън Парк“. 

Карамелите гостуват на Хъл Сити за ФА Къп този уикенд, след това приемат Лестър в отложен мач от Висшата лига, за да дойде и визитата на Норич в първенството на 15 януари, като тези 3 мача може да бъдат определящи за бъдещето на Рафа.