Дарби Каунти докопа нова точка в Чемпиъншип, след като стигна до 2:2 при гостуването си на Рединг с голове в последните 5 минути, за да продължи борбата за оцеляване. Така Овните спечелиха 10 точки от последните си 4 срещи. 

Уейн Руни пропусна двубоя заради настинка, но със сигурност е останал доволен от показания характер на отбора, на който бяха отнети 21 точки заради финансови нарушения и попадане в администрация. 

Джуниър Хойлет даде солидно предимство на Роялс с два гола, първия от които бе истински шедьовър, след като вкара с отличен фалцов удар още през първото полувреме. 

Победата изглеждаше сигурна за Рединг, но в 86-ата минута Колин Казим-Ричардс намали изоставането след грешка на вратаря, който изпусна топката. В 91-ата минута централният защитник Къртис Дейвис вкара с глава за 2:2. 

Равенството остави Дарби твърдо на последно място с 11 точки, точно на толкова от спасението, но все пак точката бе важна, тъй като при победа на Рединг, Роялс, които са първи над чертата, щяха да се откъснат на 14 от Овните, докато сега ситуацията все пак е по-различна.