Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард очаквано бе крайно недоволен от противоречивата загуба на отбора от Манчестър Юнайтед с 0:1 в ФА Къп. 

Два гола на бирмингамци бяха отменени от ВАР, първият от които на Дани Ингс след преразглеждане на положението от над 3 минути и половина. 

Реферът Майкъл Оливър също изгледа отново ситуацията, след което прецени, че Джейкъб Рамзи блокира Единсон Кавани. Това обаче определено противоречи на презумпцията, че ВАР се намесва при „явна и очевидна грешка“. 

„Колко време е нужно на ВАР? Бяха необходими 3 минути и половина на съдиите, за да вземат решение, след като прегледаха 2 или 3 неща в ситуацията“ недоволен бе Джерард, макар че все пак прие решението. 

„Когато ВАР прецени дадено положение, трябва да го приемеш. Няма какво да направиш. Лесно е да се оправдаем с лошия късмет и съдиите, но няма да го направим. Разочаровани сме, защото имахме надежди за турнира. Играхме добре и доминирахме  дълги периоди от двубоя, но просто не бяхме достатъчно прецизни“ добави той. 

„Просто трябва бързо да си извлечем необходимите поуки. Допуснахме сериозни грешки в защита и при една от тях бяхме наказани“ изтъкна още Джерард.