Нюкасъл е на път да подсили атаката си с неочакван футболист, след като голмайсторът на Бърнли Крис Ууд е пред трансфер при Свраките. 

Тимът от северна Англия, който е на предпоследно място в класирането на Висшата лига и е сериозно застрашен от изпадане, се е съгласил да плати неустойката по договора на Ууд, която е в размер на около 25 милиона паунда и това не е за изпускане от Бърнли. 

Нюкасъл остана и без Калъм Уилсън за около 2 месеца, след като футболистът се контузи, така че намирането на нападател бе основен приоритет за Еди Хау. Друг е въпросът дали точно Крис Ууд е решението на проблемите в атака. 

Все пак новозеландецът натрупа сериозен опит в елита и предвид опасността, която носи при играта с глава, може да се окаже много важен в опита на Свраките да оцелеят. 

Той обаче може би няма да бъде единственият нов нападател в отбора през януари, след като Нюкасъл преговаря с Реймс и за младока Юго Екитике. Французите обаче искат 30 милиона паунда за футболиста, които на този етап Нюкасъл не е готов да плати.