Астън Вила привлече левия бек на Евертън Лука Дин в сделка на стойност 25 млн. паунда. До нея се стига след няколко дни преговори, в които бирмингамци спечелиха борбата за подписа на французина в конкуренцията на Челси, Нюкасъл и Уест Хем.

Мениджърът на Вила Стивън Джерард се сдобива с второто си ново попълнение след идването на бившия му съотборник в Ливърпул Филипе Коутиньо, като цел на тима е и полузащитникът на Брайтън Ив Бисума. „Когато Лука стана наличен, веднага се опитахме да го доведем в клуба. Да подпишем с играч от подобен калибър и качество през януарския прозорец е страхотно попълнение към нашия състав и пристигането му развълнува мен и всички асоциирани с Астън Вила“, каза Джерард.

Дин, който имаше още три години и половина до края на договора си с Евертън, поиска трансфер след раздор с мениджъра на „карамелите“ Рафаел Бенитес. „Всичко трябва да приключи. Просто не очаквах да се случи по този начин. Това, което стана и някои неща, които бяха казани за мен в последния месец ме направиха много тъжен. Винаги ще те нося в сърцето ми, където и да отида. Понякога само един човек отвътре е нужен, за да разруши красива любовна афера“, написа бившият бранител на Пари Сен Жермен и Барселона в Инстаграм.

До тук през сезона, Дин има 15 мача и един гол за Евертън, който е 15-и в класирането преди съботния двубой от Висшата лига с Норич. „Карамелите“ намериха заместник на французина, привличайки украинския национал Витали Миколенко.