Нюкасъл привлече официално втори футболист от началото на месеца, купувайки Крис Ууд от Бърнли за солидните 25 милиона паунда. 

Нападателят подписа договор за 2 години и половина със Свраките и може да дебютира още в събота във важния мач срещу Уотфорд от дъното на класирането. 

„Играл съм няколко пъти на „Сейнт Джеймсис Парк” и това наистина е страхотно място. Да представям този клуб, който разполага с такива невероятни фенове, е наистина специално” заяви новозеландецът. 

Нюкасъл задейства клаузата за откупуване на играча, след като стана ясно, че основният реализатор Калъм Уилсън ще е аут поне за 2 месеца заради контузия в прасеца и отборът задължително се нуждаеше от нападател. 

„Той е много сериозна заплаха за пративника, заради своята физика, а притежава и характер, който много ми допада. Освен това има сериозен опит във Висшага лига, така че ще бъде отлично попълнение за нас” заяви мениджърът Еди Хау. 

Ууд се присъединява към Киърън Трипиър, който бе взет от Атлетико Мадрид преди дни. От началото на сезон 2018-19 той има 39 гола във Висшата лига, от които 14 с глава, спечелил е 499 дуела във въздуха и от 224 удара, които е отправил, 105 са били точни.