Новата звезда на Уест Хям Джаръд Боуен има повече голове и асистенции от Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Джак Грийлиш общо, изчислява „Дейли Мейл“. 

Футболистът бе в основата на победата на Чуковете над Норич с 2:0, като освен че отбеляза двата гола, друго негово попадения бе отменено, а удари и 2 греди. 

Това накара мениджърът Дейвид Мойс да обяви, че Боуен има място в националния отбор и предвид сезона, който прави това иглежда повече от логично. 

25-годишният атакуващ играч вече е бил замесен в 16 гола на отбора си от първенството за кампанията, като има 8 гола и 8 асистенции. За сравнение скъпоплатените звезди на Ман Юнайтед и Ман Сити са участвали общо в 12 попадения. 

Санчо може да се похвали, че е вкарал  два пъти, съотборникът му на „Олд Трафорд“ – Рашфорд е с 3 гола и асистенция, а купеният за 100 милиона паунда от Ман Сити – Грийлиш има 3 попадения и 3 голови паса. 

Затова и конкуренцията от Боуен изглежда отлична за Гарет Саутгейт, който още през март би могъл да извика играча на Уест Хям, тъй като тогава Англия има 2 контроли. През юни пък са 4 срещи от Лигата на Нациите, където Трите Лъва са в група с Германия, Италия и Унгария. 

До световното първенство отборът ще изиграе достатъчно сблъсъци и вероятно няма да бъде голяма изненада, ако за турнира в Катар в състава попадне именно Боуен за сметка на някой измежду Санчо, Рашфорд и Грийлиш.