Фелипе Коутиньо очаквано бе изключително доволен, след като се завърна с гръм и трясък във Висшата лига. 

Бразилецът влезе от пейката едва 14 минути преди края, за да се отчете с гол и асистенция и  Астън Вила стигна до 2:2 срещу Манчестър Юнайтед, въпреки че губеше с 0:2. 

Футболистът, който блестеше в Ливърпул, но имаше сериозни проблеми в Барселона, бързо показа, че в английския футбол се чувства като у дома си. 

„Липсваха ми тези мачове и като цяло Висшата лига. Бях малко нервен преди мача, а и все още не говоря добре английски. Иска да работя и да се подобрявам, за да вляза в по-добра форма и да помогна на отбора” заяви Коутиньо. 

„Предпочитам да бъда на терена, отколкото да говоря. След като напуснах Англия преминах през много възходи и падения, но това вече е в миналото. Сега отново съм във Висшата лига и съм фокусиран върху целите на клуба и мениджъра” добави той. 

Мениджърът Стивън Джерард също го похвали. „Дори и само да се доближи до формата си от Ливърпул, той остава играч от световна класа. Когато е на топнивото си е един от най-добрите в Лигата и точно затова Барселона даде толкова много пари за него. Има достатъчно опит от футбола тук и е въпрос на време да стане по-добър и по-силен” заяви наставникът.