Филипе Коутиньо призна, че е щастлив да бъде обратно във Висшата лига, след като атакуващият футболист на Астън Вила ознаменува дебюта си с късен изравнителен гол при равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед.

Съставът на Стивън Джерард изоставаше с два гола в заключителните етапи на „Вила Парк“, преди магията на Коутиньо да проработи само дни след пристигането под наем от Барселона. Влизайки от резервната скамейка в 68-та минута, Коутиньо подаде на Джейкъб Рамзи в 77-та минута за 1:2, а пет по-късно бразилският национал засече подаване на младока за завършек от близка дистанция. По този начин Коутиньо ознаменува по перфектен начин завръщането си във Висшата лига четири години, след като напусна Ливърпул в посока Барселона.

„Липсваха ми тези мачове и Висшата лига. Много съм щастлив да бъда тук с новите ми съотборници. Това бе добро начало, продължихме да вярваме до самия край, но не загубихме“, сподели той. Запитан дали е бил нервен преди дебюта си за Вила, Коутиньо отвърна: „Да, малко, не говоря много добре английски, предпочитам да съм на терена отколкото да говоря през цялото време. Щастлив съм, това беше първият мач и искам да работя усилено да се подобря и да съм в по-добра кондиция“. Коутиньо изкара труден престой в Барса и прекара сезон 2019-20 под наем в Байерн Мюнхен. Мениджърът на Вила Джерард игра с бразилеца в Ливърпул и е уверен, че може да възроди кариерата му.

Коутиньо бе сред най-добрите играчи в света, когато напусна Ливърпул, но не пожела да коментира причините за спада във формата в Испания. „Имаше много приливи и отливи, но те са в миналото. Тук съм и съм концентриран върху целите на клуба и мениджъра, и искам да свърша добра работа и да помогна на съотборниците ми и клуба“, завърши той.