Рафаел Бенитес излезе с официално съобщение след уволнението си от Евертън вчера, което означаваше, че той е бил начело на клуба по-малко от 7 месеца. 

Лошите резултатите сложиха крайна престоя на испанеца на „Гудисън Парк“, въпреки че миналото лято той не получи почти никакви пари за играчи и доведе в отбора позабравени имена и свободни агенти. 

Специалистът прие достойно освобождаването си, макар и да изтъкна, че в тази ситуация е имал нужда от повече време, за да осъществи идеите си. 

„Знаехме, че няма да е лесно и това бе много голяма предизвикателство. Обичта ми към града, Мърсисайд и хората там ме накараха да приема тази трудна задача. Още отт първия ден аз и екипа ми работихме с всички сили и отдаденост, за да спечелим не само резултати, но и сърцата на хората. Финансовата ситуация обаче и впоследствие контузиите направиха нещата още по-тежки“ написа той в своя уебсайт. 

„Сигурен съм, че щяхме да бъдем много по-силни след завръщането на контузените играчи и привличането на нови попълнения. За съжаление в наши дни във футбола се търсят незабавни резултати и търпението става все по-малко. Обстоятелствата предопределиха резултатите на отбора и невъзможността да продължим работата по този проект. Аз обаче благодаря на Борда, екипа,  играчите и феновете, които ни подкрепяха, през този период. Желая всичко хубаво на Евертън“ се казва още в съобщението. 

За позицията на Рафа вече са спрягани имената на бившия играч на отбора Уейн Руни, на Франк Лампард, както и на селекционера на Белгия Роберто Мартинес, който преди години също работи на „Гудисън Парк“.