Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали Диого Жота, който снощи прати Червените на финала в турнира за Купата на Лигата. 

Португалецът вкара и двата гола при успеха с 2:0 над Арсенал в Северен Лондон, като не спря да тормози Такихиро Томиясу през цялото време. 

В отсъствието на звездите Мохамед Салах и Садио Мане, Жота увеличи сметката си на 14 гола през сезона и германецът бе силно впечатлен от нападателя. 

„Бяхме напълно убедени, когато го привличахме, че той ще ни бъде от голяма помощ. Откакто е тук обаче, той достигна ново ниво, за да се превърне в нападател от световна класа и това ни е страшно полезно“ заяви Клоп. 

„Той отбеляза два страхотни гола, но вижте и подаванията му. Не мисля, че много хора очакваха той да бъде на тази позиция при втория гол, но Трент го видя и той реализира великолепно попадение“ добави германецът. 

„Много сме щастливи. И двата двубоя бяха много трудни, но трябваше да се справим и това, което момчетата направиха в този мач срещу един много силен тим на Арсенал, бе изключително“ заза още наставникът на Ливърпул.