Астън Вила постигна минимален успех при гостуването на Евертън с 1:0 в първи мач от съботната програма на 23-ия кръг в английската Висша лига.

На „Гудисън Парк“ гостите започнаха по-добре срещата и Джордан Пикфорд трябваше да излиза извън наказателното си поле, за да изчисти пред погледа на Оли Уоткинс, а след това английският национал спаси удар на Емилиано Буендия. Възпитаниците на Стивън Джерард закономерно откриха в добавеното време на първата част, когато Буендия засече с глава центриране от ъглов удар на бившия футболист на „карамелите“ Лука Дин. Малко след това и Дин, и Мати Кеш паднаха на земята, след като бяха ударени от бутилки, хвърлени от трибуните.

След почивката домакините заиграха по-активно, като на няколко пъти внесоха суматоха в наказателното поле на бирмингамци, но без успех. Вила, от своя страна, разчитаха на контраатаки, но и те не завършиха с гол. До края не паднаха нови попадения и по този начин мениджърът на гостите Стивън Джерард се завърна на „Гудисън Парк“ за първи път като наставник и се поздрави с победата, вгорчавайки дебюта на новия временен треньор на Евертън Дънкан Фъргюсън. Състоянието на „карамелите“ продължава да бъде много тежко, като тимът е 16-и, на пет точки от зоната на изпадащите. Астън Вила е в средата на таблицата с 26 пункта.

За Евертън предстои домакинство на Брентфорд в четвъртия кръг на ФА Къп, преди отборът да гостува на Нюкасъл в първенството, докато Вила са домакини на Лийдс във Висшата лига.