Маркъс Рашфорд донесе драматична победа на Манчестър Юнайтед над Уест Хям с 1:0 с гол в последните секунди. 

Нападателят влезе от пейката и се разписа във втори пореден мач, за да могат Червените дяволи да спечелят ключови 3 точки в класирането и да се изкачат на 4-о място с 38 точки, докато Чуковете останаха с 37. 

Играта на домакините не бе впечатляваща, но късметът все пак бе на тяхна страна, докато лондончани могат да съжаляват, че останаха с празни ръце от тази си визита на „Олд Трафорд”. 

За домакините младока Антъни Еланга запази мястото си сред титулярите, Хари Магуайър замени Виктор Линдельоф в защита, а и Кристиано Роналдо стартира, макар че бе под въпрос. За Чуковете Алфонс Ареола бе на вратата вместо Лукаш Фабиански, а Томаш Соучек и Курт Зума се завърнаха в състава. 

Червените дяволи започнаха силно и Фернандеш изведе Грийнууд, който влезе навътре и опита да стреля, но Зума блокира изстрела. Лондончани отговориха с пробив на Джаръд Боуен, който обаче бе спрян от добри действия на Магуайър. 

Ман Юнайтед опитваше да действа по-активно, като Роналдо опита няколко удара, но първо прати топката в стената, а след това Доусън спря изстрела. В 20-ата минута суперзвездата не успя да засече с глава центриране на Фернандеш. 

Въпреки че трябваше да се бранят, Чуковете действаха солидно и не допускаха сериозни ситуации пред Алфонс Ареола. В 36-ата минута Роналдо падна след съприкосновение със Зума, но Джон Мос подписа ситуацията, а и бе прав, тъй като Кристиано чакаше да бъде побутнат. 

В оставащите минути до паузата не се стигна до нищо кой знае какво и почивката дойде при 0:0, което бе напълно нормално, след като нямаше точен удар към нито една от двете врати. 

Второто полувреме започна с опасен удар на Фред, с който Ареола се справи. Последва опит на Боуен за гостите, но топката мина встрани. В 58-ата минута Варан пропусна добра ситуация, стреляйки над гредата, след като определено трябваше да се справи по-добре. 

Домакините продължиха да действат активно, а и Рангник пусна Маркъс Рашфорд. Минутите обаче минаваха, а гол така и не падаше. Уест Хям бе добре подреден и изглеждаше, че равенството влиза в плановете на Дейвид Мойс. 

Центриранията на Червените дяволи не им носеха успех, а гостите бяха близо до гола в 87-ата минута, когато след корнер Соучек насочи към вратата, но нямаше кой да достави решаващото докосване и да стреля във вратата.  

Времето изтичаше и мачът бе на път да завърши 0:0, когато късметът се усмихна на домакините. Защитата на Чуковете не успя да изчисти една топка, Роналдо и Марсиал помогнаха тя да стигне до Кавани вляво, а подаването на уругваеца бе засечено на далечната греда от Рашфорд! 

Феновете полудяха, а ВАР прегледа положението и въпреки че ситуацията изглеждаше тънка, Кресуел покриваше Кавани, така че Манчестър Юнайтед успя да постигне изключително важна победа в първенството.  

Манчестър Юнайтед – Уест Хям    1:0

1:0    Рашфорд 93

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Магуайър, Телеш, Мактомини, Фред (82 Марсиал), Грийнууд (82 Кавани), Фернандеш, Еланга (62 Рашфорд), Роналдо
Уест Хям: Ареола, Цоуфал (70 Фредерикс), Доусън, Зума, Кресуел, Райс, Соучек, Боуен, Форналс, Лансини, Антонио