Нюкасъл увеличи надеждите си за спасение, печелейки едва втората си победа през сезона във Висшата лига. 

Свраките надвиха Лийдс като гости с 1:0 и вече имат 15 точки, като се изкачиха на 18-о място. Тимът на Марсело Биелса остава с 22. 

Грешка на вратаря Илан Мелие помогна на Нюкасъл, след като в 75-ата минута французинът не успя да се справи с удар на Джонджо Шелви и допусна топката да мина зад гърба му. 

В същото време мачът между Брентфорд и Уулвърхемптън бе прекъснат за 20 минути през първото полувреме, след като неофицилен дрон се появи над стадиона на Пчеличките. 

Играчите се прибраха в съблекалнята и мачът бе подновен чак 20 минути след това, когато дронът все пак отлетя. Случилото се наложи и огромно продължение на първото полувреме, в което имаше и сериозно прекъсване заради удар на двама съотборници от Брентфорд, които трябваше да бъдат сменени. 

Вълците спечелиха мача с 2:1, като всички голове паднаха след паузата. Жоао Моутиньо и Рубен Невеш вкараха с отлични удари за гостите, а между тези голове се разписа Айвън Тони. В края попадение на Адама Траоре за Уулвс бе отменено поради засада, но със спечелените 3 точки отборът на Бруно Лаже вече има 34 точки и изглежда в битката за топ 6.