Антонио Конте бе силно недоволен, че голът на Хари Кейн малко преди почивката не бе зачетен и впоследствие Тотнъм  загуби от Челси с  0:2. 

Нападателят вкара с остър удар при 0:0, но попадението бе отменено заради леко побутване срещу Тиаго Силва. Два бързи гола след паузата осигуриха важния триумф за Сините. 

„Беше невероятно, че гол е отменен в Англия за нещо подобно. Може би в Италия ситуацията е 50 на 50, но тук бе просто изумително. Точно това казах на съдията, но разбира се по учтив начин“ заяви италианецът, който имаше и други претенции към работата на Пол Тиърни. 

„Другото, което ме разочарова, бе жълтия картон на Танганга. Може и да изглежда дреболия, но той промени целия мач за него, а трябваше и да го сменя. Разбирам, че съдиите се опитват да вземат най-добрите решения, но понякога те могат да бъдат добри, но и лоши“ добави той. 

Томас Тухел заяви, че е бил изненадан от отменения гол, макар и да не е видял ситуацията, докато анализаторите Рой Кийн и Джейми Реднап изтъкнаха, че съдията е действал правилно в ситуацията.