Съдиите са помогнали за победата на Ливърпул над Кристъл Палас с 3:1 вчера, обяви босът на лондончани Патрик Виейра. 

Червените спечелиха нервен успех, за да скъсят дистанцията до лидера Манчестър Сити, но според французина два от головете на тима е трябвало да бъдат отменени. 

Той негодуваше заради неотсъдена засада на Роберто Фирмино при гола на Окслейд-Чембърлейн, с който резултатът стана 2:0, след като бразилецът опита да играе с топката, докато бе в нередовна позиция, а след това и заради дузпата маркирана от ВАР за нарушение срещу Жота, който се блъсна  във Висенте Гуаита. 

„Голът на Чембърлейн не трябваше да бъде признат, а и дузпа нямаше. Не искам обаче да давам израз на разочарованието си, защото ще имам проблеми“ заяви недоволен Виейра. 

„Наистина вярвам, че съдиите сбъркаха сериозно и ни отнеха надеждата да вземем нещо от мача. Винаги се опитвам да бъда реалист по отношение на арбитрите, но днес те нямаха добър ден. За съжаление това се случва доста често в наши домакинства срещу големите отбори“ добави той. 

„При дузпата Жота действа хитро, но и съдията, и ВАР бяха наивни. Нямаше начин Жота да достигне до топката и да вкара, а и Висенте се опита да спре движението си, но контактът нямаше как да бъде избегнат“ каза още Виейра.