Уотфорд уволни мениджъра си Клаудио Раниери след малко повече от 3 месеца и половина, а причината естествено са серията лоши резултати във Висшата лига напоследък. 

В петък Стършелите паднаха с 0:3 от Норич у дома и се оказаха на предпоследното място в класирането, което означаваше и край на престоя на италианеца начело на клуба. 

Отборът е в серия от 8 поредни мача без успех в първенството, от които бяха загубени 7, като последният триумф бе впечатляващото 4:1 срещу Манчестър Юнайтед, но оттогава изминаха два месеца. Другият успех бе 5:2 срещу Евертън. 

От 13 мача от Висшата лига тимът спечели само 7 точки под ръководството на бившия бос на Лестър, като множеството поражения в последните седмици струваше поста на наставника. 

Така Уотфорд ще има трети мениджър, след като започна кампанията под ръководството на Сиско Муньос, който също донесе 7 точки, но от само 7 мача, така че реално се справи доста по-добре от Раниери. 

За последните 28 месеца начело на клуба са били шестима мениджъри, но никой от тях не успя да донесе очакваните резултати, въпреки че отборът все пак се завърна в елита.