Тотнъм също се класира за 5-ия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация, след като победи Брайтън с 3:1 у дома. 

Хари Кейн се разписа на два пъти, като трябва да се признае, че Шпорите имаха и доста късмет при две от попаденията си. 

Нямаше нищо случайно в 13-ата минута, когато лондончани използваха лошо изнасяне на топката, отнеха я и Кейн реализира с великолепен фалцов изстрел извън наказателното поле. 

В средата на първата част преднината бе удвоена. Емерсон Роял опита центриране от малък ъгъл, а топката рикошира в Соли Марч и прехвърли вратаря Санчес, така че попадението бе записано като автогол. 

Чайките се подобриха след почивката и Ив Бисума върна интригата в 63-ата минута, когато след далечен изстрел топката се отби от Пиер-Емил Хьойберг и влезе във вратата. 

Почти веднага след това обаче, домакините вкараха отново. Хюн Мин Сон, който бе отново на линия след месец отсъствие поради контузия, бе изведен на опасна позиция, но не успя да стреля. Уебстър му отне, но в същото време бутна топката покрай вратаря Санчес и Кейн се плъзна по тревата, за да вкара отблизо за 3:1. 

Привлечените от Ювентус Деян Кулушевски и Родриго Бентанкур направиха дебют за Шпорите, като шведът изработи и чисто положение пред Стивън Бергвайн, който от 11-12 метра прати топката в облаците.