Кристиан Ериксен няма да дебютира утре за Брентфорд, когато тимът гостува на Манчестър Сити, обяви мениджърът Томас Франк. 

Датчанинът подписа краткосрочен договор с Пчеличките, след като миналото лято получи сърдечен арест на европейското първенство. 

На сърцето на полузащитника бе поставено специално устройство, което да улеснява работата му, но тъй като в Италия не се допускат играчи с такъв апарат, договорът му с Интер бе прекратен. 

Впоследствие обаче, той премина всички необходими тестове на Острова и Брентфорд го привлече макар и само за няколко месеца, като вчера той проведе първата си тренировка с отбора. 

Днес обаче мениджърът Томас Франк изтъкна, че футболистът все още не е в оптимално състояние, за да се завърне във Висшата лига, така че няма да вземе участие в мача. 

Лондончани ще излязат на „Етихад“ от 14-о място в класирането, като все още са на 8 точки от зоната на изпадащите. Отборът обаче загуби 6 от последните си 7 мача в първенството, така че се нуждае от серия добри резултати, за да си гарантира оцеляването.