Футболната асоциация на Англия разследва коментарите, направени от Уейн Руни, че е използвал по-дълги метални шипове на калеврите си в мача Челси-Манчестър Юнайтед през 2006 г., за да "нарани някого".

Мениджърът на Дарби Каунти, тогава играч на Юнайтед, каза в интервю, че е заменил обичайните си пластмасови бутонки с метален накрайник с по-дълги, метални само за този мач. "Знаехме, че ще загубим този мач. Ние щяхме да загубим и те печелеха лигата. Те бяха по-добър отбор", каза цитираният от "Труд" Руни.

"Бутонките бяха законни, но си мислех, че ако има спор, ако направя шпагат или в друг случа, ще направя всичко възможно да има щети. И го направих. Джон Тери трябваше да излезе от стадиона с патерици. Направих дупка в крака му", добави Руни.

Сега ФА разследва тези коментари и може да наложи глоба на Руни. Колкото и да е странно, случаят е отпреди 15 години, но не е първият на бивш футболист, който признава намерението си да причини болка на свой колега в мач. Рой Кийн, също от Манчестър Юнайтед, беше санкциониран през 2002 г. за признаване в автобиографията си, че е искал да нарани Алф Инге Холанд, баща на Ерлнг Халанд в друга среща.