Въпреки че се извини, Курт Зума тепърва може би ще има сериозни проблеми заради проявената жестокост към домашната си котка. Публикуваното видео предизвика вълна от критики към играча, който във вторник игра цял мач при успеха на Уест Хям срещу Уотфорд. 

Защитникът вече бе глобен от клуба със заплатата си за 2 седмици, която е в размер на 250 000 паунда, които ще бъдат дарени на благотворителни инициативи свързани с домашните любимци. Освен това ще бъде пратен на специален курс за грижа към животните като част от наказанието си. 

Той обаче загуби и редица спонсори начело с Адидас, който прекрати договора си с футболиста, в размер на 100 000 паунда годишно. Застрахователна компания пък прекрати спонсорството си на клуба за 500 000 лири на година, а и други фирми обмислят да оттеглят подкрепата си. 

Вчера от Организацията за защита на животните са конфискували двете котки, за да им направят медицински тестове, като те ще останат под тяхна закрила, докато тече разследването им за случилото се. 

Мнозина поискаха и да спре да играе за Чуковете, което обаче на този етап няма да се случи, въпреки че Дейвид Мойс и клуба се изказаха доста критично към действията му. Повече от 200 000 души пък се подписаха в петиция той да бъде обвинен и съден.