В Нюкасъл научиха доста лоши новини, след като се оказа, че травмата на Киърън Трипиър е сериозна и той е със счупена кост на крака, което ще го извади от терените за немалко време. 

Защитникът се включи отлично след привличането си в клуба от Атлетико, като вкара голове в поредни мачове срещу Евертън и Астън Вила. 

Вчера той отбеляза победното попадение срещу бирмингамци от пряк свободен удар, но малко след паузата бе заменен, а след това напусна стадиона с патерици и предпазен ботуш. 

Футболистът бе откаран в болница за прегледи, където са се потвърдили разочароващите прогнози, че става въпрос за фрактура на петата метатарсална костица на левия крак. 

От Нюкасъл не уточниха колко време няма да играе, но със сигурност става въпрос поне за няколко седмици, като периодът зависи от степента на увреждане и начинът, по който кракът ще реагира на рехабилитацията. 

В Англия коментират, че липсата на Трипиър е сериозен удар за Свраките, тъй като в четирите мача с него отборът спечели 10 точки във Висшата лига и се отдалечи на 4 от зоната на изпадащите.