Пол Инс се завърна с победа в мениджърството, след като Рединг спечели с 2:1 срещу Бирмингам в мач от 34-ия кръг на Чемпиъншип. 

Бившият английски национал, чийто син Том също играе под неговото ръководство, бе назначен начело на Роялс в събота, часове след победата над Престън с 3:2. 

Лукас Жоао и Джон Сиуфт вкараха след почивката за Рединг, а късният автогол на Том Макинтайър направи финалът на мача нервен, но домакините удържаха ценния успех. 

Така те увеличиха актива си до 29 точки, на 8 пред изпадащите Дарби Каунти и Питърбро, които имат съответно един и два мача по-малко, така че битката за оцеляване ще продължи. 

Барнзли също е в нея, тъй като след първата си победа като гост за сезона – 2:0 на терена на Хъл, вече има 20 точки и също не трябва да бъде отписван от сметките за спасение. 

Стив Брус обаче остава без успех начело на Уест Бромич, а след Албиън е с един успех в 11 мача, след 1:2 срещу Мидълзбро. Дроздовете вече са 11-и в класирането, на 6 точки от зоната на плейофите, докато Боро излезе 6-и.