Ливърпул спечели Купата на Лигата след страхотна драма срещу Челси. Двата тима успяха да завършат 0:0 след 120 минути изпълнени с положения и 3 отменени гола. 

След това си биха 22 дузпи, преди Червените да триумфира, а големият герой бе вратарят им Куйвин Келехър. Това е 9-и трофей за Ливърпул от надпреварата, докато Челси остава с 5. 

Двубоят бе изпълнен с много положения и пред двете врати, като можеше да завърши по всякакъв начин. Три гола бяха отменени. 

В състава на Челси Ромелу Лукаку отново бе оставен на пейката за сметка на Кай Хаверц. Хаким Зиеш липсваше поради контузия. Ливърпул получи удар на загрявката, когато Тиаго Акантара се контузи и бе заменен от Наби Кейта. Диого Жота бе на пейката. 

Двубоят очаквано започна с подкрепа за Украйна, като имаше и специално обръщение, а Сините започнаха по-добре и в 6-ата минута пропуснаха отличен шанс. Хубава комбинация завърши с пас на Аспиликуета към Пулишич, който от чиста позиция стреля в краката на Келехър, който изби. Това бе много голям пропуск! 

Ливърпул отговорис шанс пред Мане, който бе спрян от Тиаго Силва. Удари на Маунт и Ковачич бяха блокирани, след като лондончани продължиха да действат по-остро. Мане се забави при една ситуация и бе спрян, а малко след това стреля разочароващо с глава. Двубоят обаче определено бе двуостър. 

В средата на първата част Маунт получи удар в лицето след единоборство с Кейта, но всичко се размина спокойно. Червените натиснаха и поискаха дузпа в 27-ата минута след корнер, но реферът прецени, че Аспиликуета е действал неволно. 

В 30-ата минута Менди спаси Челси с невероятно двойно спасяване. Първо Кейта стреля остро от двайсетина метра, но вратарят легна бързо на земята и изби. Топката обаче се оказа в краката на Мане, който от 4-5 метра изглеждаше със сигурност, че ще вкара, но Менди успя да се хвърли и леко да отклони топката, но достатъчно, за да мине тя над вратата. Фантастично действие на сенегалеца! 

Темпото остана високо с предимство на Ливърпул при владението на топката. Челси играеше на контра и в 39-ата минута Келехър спаси удар на Пулишич, а малко след това Аспиликуета прати топката малко над вратата от добра позиция. Това бе наистина много добро положение за Сините. 

В 45-ата те стигнаха и до още по-добро. Отлична бърза атака завърши с пас на Хаверц към Маунт, който някак си стреля покрай целта. Флагът обаче бе вдигнат за засада, така че щеше има намеса на ВАР, ако се бе стигнало до гол. Паузата дойде при 0:0, но това бе страхотно полувреме. 

Втората част започна с положения за Челси. Първо Хаверц се измъкна и центрира опасно, но нямаше кой да засече, а в 50-ата минута Маунт се измъкна зад защитата след пас на Хаверц, остана сам срещу Келехър и стреля по земя, но топката се отби от гредата и не попадна в целта. Маунт определено трябваше да вкара. 

В 58-ата минута Маунт отново стреля точно, но Келехър спаси, а скоро след това Кейта посегна опасно за една спорна топка, не успя да играе с нея и намери крака на Трево Чалоба високо над коляното. Това бе опасно действие на халфа на Ливърпул, но реферът подмина ситуацията без картони, вероятно поради факта, че топката бе спорна. 

В 64-ата минута бе ред на ново страхотно положение, този път за Ливърпул. Салах бе изведен леко вляво, стреля покрай Менди, но Тиаго Силва се върна и успя да избие пред голлинията, като не бе напълно ясно дали топката щеше да попадне в целта. 

В 67-ата минута обаче Червените вкараха. След пряк свободен удар Александър-Арнолд центрира към далечната греда, където Мане засече успоредно на голлинията и Жоел Матип реализира отблизо. Последва обаче намеса на ВАР и реферът отмени гола заради намесата на Ван Дайк в ситуацията и влиянието му върху играта, блокирайки защитник. Доста спорен момент. 

Двубоят продължи да бъде интересен, а Менди направи поредно спасяване, този път срещу Диаш. Стигна се до гол на Хаверц, но и той бе отменен поради засада. Минути по-късно се стигна до разбъркване, но Сините се справиха. След като Менди спаси удар на Ван Дайк, мачът влезе в продължения. 

В тях Сините бяха по-свежи. Вернер стреля над вратата, а след това Лукаку вкара, но отново имаше засада. Стигна се и до спречкване между Александър-Арнолд и Хаверц, след което Лукаку накара Келехър да се намесва. Стигна се и до още един отменен гол, този път на Хаверц. В 115-ата минута Рюдигер блокира Салах, след което Жота бе неточен.  

Тухел направи нова смяна, като пусна Кепа на мястото на Менди за предстоящите дузпи, при които обаче двата тима реализираха първите 21 опита! Келехър вкара, а след това Кепа стреля над вратата и това донесе купата на Ливърпул!

Челси – Ливърпул    0:0 (10:11 след дузпи)

При дузпите
0:1    Милнър
1:1    Алонсо
1:2    Фабиньо
2:2    Лукаку
2:3    Ван Дайк
3:3    Хаверц
3:4    Александър-Арнолд
4:4    Джеймс
4:5    Салах
5:5    Жоржиньо
5:6    Жота
6:6    Рюдигер
6:7    Ориги
7:7    Канте
7:8    Робъртсън
8:8    Вернер
8:9    Елиът
9:9    Силва
9:10    Конате
10:10    Чалоба
10:11    Келехър
10:11    Кепа – над вратата

Челси: Менди (119 Кепа), Чалоба, Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Канте, Ковачич, Алонсо, Маунт (73 Лукаку), Пулишич (73 Вернер), Хаверц
Ливърпул: Келехър, Александър-Арнолд, Матип (91 Конате), Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън (80 Елиът), Фабиньо, Кейта (80 Милнър), Салах, Мане (80 Жота), Диаш