Джеси Марш започна със загуба начело на Лийдс, който игра доста добре, но загуби с 0:1 визитата си на Лестър в първи мач от 28-ия кръг на Висшата лига. 

Американецът, който замени Марсело Биелса в началото на седмицата, видя отбора му да стига до няколко много добри възможности, които обаче бяха пропуснати. 

Гостите започнаха с удар по диагонала още вав 2-ата минута на Дан Джеймс, а след това последваха минути в много сериозно темпо и ситуации и пред двете врати. 

Шмайхел трябваше да прави спасяване с крак след удар на Джак Харисън от Лийдс, след което Родриго стреля над целта. 

Лисиците обаче също опитваха да бъдат опасни и макар положенията им да бяха по-малко, в края на полувремето Вилфред Ндиди пропусна да открие за тях, след като стреля с глава в тялото на Илан Мелие. 

След почивката натискът на Лийдс се засили. Родриго накара Шмайхел да спасява удара му в близкия ъгъл, а в 60-ата минута датчанинът разочарова и Рафиня в ситуация, при която изглеждаше, че бразилецът няма как да пропусне. Последва неточен шут на резервата Гелхард.  

И както често става след тези пропуски на съперника, Лестър вкара.  В 67-ата минута Харви Барнс размени пасове с появилия се от пейката на мястото на Джейми Варди – Келечи Ихеаначо, навлезе в наказателното поле и реализира с отличен удар в далечния ъгъл. Това бе първият опит на домакините след паузата. 

След това Лийдс опита да отговори, но пък Тайлър Робъртс се контузи малко след влизането си в игра и така Юнайтед на практика доигра двубоя в намален състав, като не успя да стигне до точката, въпреки че отправи 19 удара към вратата на съперника срещу едва 7 за Лестър.  

Така опасността от изпадане се увеличава, след като Лийдс остава с 23 точки, докато Лисиците вече имат 33 и са на комфортна позиция в средата на класирането.