Дани Ингс и Фелипе Коутиньо се отчетоха с по гол и асистенция, а Астън Вила помете Саутхемптън с 4:0 в 28-ия кръг на Висшата лига у дома. 

Бирмингамци показаха силна игра, а бразилецът бе над всички, за да може Стивън Джерард да постигне най-убедителната си победа начело на отбора. 

Оли Уоткинс откри още в 9-ата минута, когато получи от Дани Ингс, обърна се по великолепен начин и прати топката в далечния ъгъл. 

Фелипе Коутиньо бе на сантиметри от попадение след диагонален изстрел преди в 44-ата минута да асистира на Дъглас Луис, който отблизо нямаше как да пропусне. 

В 52-ата минута Коутиньо сам отбеляза, след като получи в наказателното поле и стреля, а след лек рикошет топката премина през краката на вратаря Форстър и спря в мрежата. 

Само 2 минути по-късно Мати Кеш се измъкна отдясно и подаде отлично в наказателното поле, където Дани Ингс от движение засече към далечния ъгъл за 4:0. 

След това Светците взеха инициативата и имаха няколко положения, които обаче пропуснаха и в крайна сметка не успяха да отбележат. 

Така Вила вече има 33 точки и е в средата на класирането, докато Светците останаха с 35, губейки едва за втори път в последните си 11 срещи от първенството.