Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард се надява, че Филипе Коутиньо ще подпише за постоянно с клуба, след отличното си представяне до момента. 

Бразилецът има 3 гола и 3 асистенции в 7 мача за бирмингамци, при които дойде под наем до края на сезона от Барселона. Отборът има шанс да завърши в топ 10 за първи път от 2011-а, но целите на Джерард са по-високи. 

„Фил имаше своите добри моменти в Барселона, но също така бе и с трудни такива. Той просто стигна до момента, в който се нуждае от промяна на сценария и да бъде част от различен филм. Ние искаме да бъдем този филм за него, защото когато е във форма, той е сред най-добрите в света“ заяви Джерард. 

През юни бразилецът ще стане на 30 години, но при всички положения може да направи още няколко добри сезона. Той може да струва около 40 милиона евро на Вила, като опция за още един наем също е вариант. 

„Нашите нападатели Оли Уоткинс и Дани Ингс искат той да бъде в състава, защото е играч за големите моменти. Не мога да контролирам заплатите на футболистите и трансферните суми и мога единствено да давам своето мнение на ръководството, което ще има последната дума. Фил обаче показа на какво е способен“ добави Стиви Джи.