Фулъм продължава похода си към Висшата лига, след нова победа в Чемпиъншип, този път при гостуването на Суонси с 5:1 и е абсолютен лидер в класирането. Преотстъпеният на лондончани Нико Уилямс от Ливърпул вкара два гола. 

Домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Райън Манинг още преди паузата и след нея капитулираха. Веднага след нея Александър Митрович откри за лондончани след пас на Фабио Карвальо. Това бе 35-и гол за сезона за сърбина. 

Малко след това Бен Кабанго си вкара автогол за Лебедите, не успявайки да изчисти едно центриране, а в 73-ата минута Боби Рийд реализира за 3:0. 

Жоел Пиро върна един гол за уелсците, но веднага след това Нико Уилямс реализира след поредна грешка на Суонси при изнасянето на топката, а в 85-ата минута вкара отново след отличен удар. 

Фулъм има 10 победи в последните си 12 мача и вече е със 76 точки на сметката си, като води с 14 пред Хъдърсфийлд и Борнемут, които направи едва 1:1 срещу опашкаря Питърбро у дома, но Черешките са с няколко мача по-малко. 

Иначе битката за плейофите се ожесточава, след като Шефилд Юнайтед отнесе Мидълзбро с 4:1 и се изкачи до 5-ото място с 57 точки. Лутън победи Ковънтри с 1:0 и също има 57 точки. Куинс Парк Рейнджърс е 6-и с 56, а Боро вече 8-и с 55.