Кристъл Палас отново спъна Манчестър Сити, този път стигайки до 0:0 на своя „Селхърст Парк“ в последен мач от 29-ия кръг. 

През есента лондончани спечелиха с 2:0 на „Етихад“, а това, че не допуснаха гол и в двата мача срещу Гражданите, определено е страхотно постижение. 

Шампионите разбира се имаха серия добри ситуации, а и късметът им обърна гръб на няколко пъти, като те два пъти удариха гредите. В крайна сметка обаче, загубиха 2 точки. 

Хората на Пеп Гуардиола остават на върха вече със 70 точки, с 4 повече от Ливърпул и мач повече от Червените. Палас е 11-и с 34 точки и записа още един престижен резултат. 

В състава на домакините логично нямаше промени от победата над Уулвърхемптън с 2:0. В групата не бяха Лука Миливойевич и Уил Хюз. За Гражданите разликите от двубоя срещу Спортинг в Шампионската лига бяха цели 6. Жоао Кансело се завърна след заболяване и това бе отлична новина за Пеп Гуардиола.  
 
Гостите очаквано започнаха по-добре и натиснаха. Орлите пък очаквано играеха на контраатака. Първата по-сериозна ситуация бе в 13-ата минута и тя бе за лондончани, но Майкъл Олисе стреля неточно. Веднага след това Де Бройне стреля, Гуаита спаси, но топката отскочи към Бернардо Силва, който обаче изпусна контрола върху нея в опита си да заобиколи вратаря.  
 
Вратарят на Палас изби добре и удар на Стоунс, както и на Марез, който бе много активен. Де Бройне отклони атрактивно от въздуха в 26-ата минута, но Гуаита изби. Почти веднага след това  Кансело стреля в гредата с опит отдалеч и лондончани оцеляха, след като Лапорт не успя да насочи точно топката при добавката.  

Няколко минути по-късно Марез стреля в тялото на Гуаита от 15-16 метра и пропусна още една добра ситуация. В 39-ата минута Заха стигна до добра позиция, но не насочи точно. Малко преди паузата Марез напредна, стигна до границата на наказателното поле, но стреля на сантиметри покрай вратата и така паузата дойде при 0:0.   
 
След паузата нещата на терена не се промениха особено и Сити продължи да натиска. Тежко докосване на Марез го остави без шанс да стреля. В 57-ата минута феновете на гостите определено решиха, че това не е вечерта на шампионите. 

Грилийш намери Де Бройне, който стреля в гредата. Топката се върна в краката на Марез, който потърси далечния ъгъл, но Висенте Гуаита успя да се изправи и да избие от голлинията, правейки феноменална намеса. 

В 66-ата минута Фодън даде добър пас зад защитата, Де Бройне се измъкна, но не успя да направи необходимото докосване, за да преодолее вратаря на съперника. Лондончани оцеляха и в 71-ата минута. Де Бройне изведе Грийлиш в наказателното поле, той пусна остра топка успоредно на голлинията, но от вратарското поле Бернардо не успя да намери мрежата. Страхотен пропуск! 

Малко след това се стигна да сдърпване между играчи на двата отбора, но реферът бързо успокои обстановката само с предупреждения. В 82-ата минута резервата Одсон Едуар излезе на добра позиция, но ударът му бе блокиран. Последва точен опит на Заха, но право в ръцете на Едерсон. 

В 90-ата минута Де Бройне центрира отлично от свободен удар, но Лапорт не успя да засече добре и Гуаита се намеси. Малко след това Галахър пропусна да накаже съперника след лошо върната топка назад от Стоунс, но така или иначе позицията му бе много трудна. 

В оставащото време нямаше късна драма и така Сити не успя да спечели, въпреки че стигна до серия добри възможности. Лондончани пък стигнаха до още една точка, като взеха 4 от двата мача срещу шампионите. 

Кристъл Палас – Манчестър Сити    0:0
 
Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Мичъл, Куяте, Шлуп, Галахър, Олисе (65 Едуар), Матета (65 Аю), Заха 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо, Марез, Фодън, Грийлиш