Нюкасъл сериозно влиза в борбата за Фелипе Коутиньо и е готов да му даде 1 милион паунда бонус, за да подпише със Свраките през лятото. 

Бразилецът премина под наем от Барселона в Астън Вила през януари и направи серия силни мачове, като се отчете до момента с 4 гола и 3 асистенции в 10 участия. 

Според каталунското издание „Спорт“, клубът от североизточна Англия е сериозен претендент за него и от Нюкасъл проучват активно възможността за привличането му за постоянно. 

От Барселона се очаква са бъдат склонни да се разделят с играча, който може да премине за постоянно във Вила срещу 33,5 милиона паунда (около 40 милиона евро), но бирмингамци все още се колебаят дали да използват клаузата, въпреки че Стивън Джерард категорично иска закупуването му. 

Влизането на Нюкасъл в битката може да промени ситуацията, но със сигурност на „Камп Ноу“ няма да правят отстъпки по отношение на цената. Парите обаче няма да бъдат проблем за новобогаташите от „Сейнт Джеймсис Парк“, особено ако Коутиньо наистина е приоритет за тях. Възможно е дори те да предложат и повече. 

Свраките се измъкнаха от дъното на Висшата лига след серия победи през зимата. Направената селекция даде добри резултати, но амбициите за следващия сезон са много по-големи. 

Коутиньо подписа за огромните 480 000 паунда седмично в Барселона, като в момента Вила поема едва 25% от сумата или 120 000. Той няма да получава със сигурност, колкото в момента, но от Нюкасъл биха могли да му дадат много повече, отколкото в Бирмингам.