Ерик тен Хаг за първи път намекна, че има шанс да поеме голям клуб. Босът на Аякс е основен кандидат за мениджър на Манчестър Юнайтед и проведените разговори с него са преминали много позитивно. 

Очакват се нова серия преговори, но според английските медии 52-годишният специалист вече има предимство пред Маурисио Почетино и е почти сигурно, че именно той ще наследи Ралф Рангник. 

„Във футбола нещата много бързо могат да се променят от днес за утре. В момента фокусът ми е върху Аякс, но не бих искал да изключа нищо. Предстои ни финал за купата срещу Айндховен, остават ни мачове и от първенството, така че давам енергията си за това. Всичко останало просто ще ми отвлече вниманието” заяви Тен Хаг  пред германската „Спорт 1”. 

„Наясно съм, че във футбола промените се случват бързо и ако в даден момент реша да направя следващата крачка в кариерата си, се надявам, че хората ще ме разберат” добави той. Запитан за разговорите с Юнайтед, той каза: 

„В бизнеса всички се познаваме, така че винаги има разговори с представители на други клубове и това е нормално. Манчестър Юнайтед е голям клуб, но моят фокус в момента е изцяло върху Аякс и вече дори планираме и следващия сезон, както правим обикновено по това време”.

Очаква се за освобождаването му да бъде изплатена неустойка на нидерландския гранд, за който обаче се твърди, че очаква раздялата и няма да стои на пътя на наставника.