Манчестър Сити е изпуснал да победи Ливърпул в големия сблъсък на върха във Висшата лига, обяви халфът на Гражданите Кевин де Бройне. 

Белгиецът отново бе отличен, като вкара гол след удар и рикошет, а отборът му създаде няколко отлични положения, но двубоят приключи 2:2. 

Гол на Стърлинг бе отменен заради много тънка засада, а в края Риад Марез удари греда и пропусна чиста ситуация, като прехвърли Алисон, но и вратата. 

„Беше трудно, но честно казано мисля, че играхме отлично. С това представяне трябваше да вкараме още и да ги бием. Резултатът е такъв, какъвто е, но се получи страхотен мач“ заяви Де Бройне. 

„Мисля, че още след първото полувреме трябваше да водим и по-убедително, но все пак бяхме напред. Разочарованието дойде от старта на второто полувреме. Като цяло обаче създадохме достатъчно шансове, за да спечелим“ добави той. 

„В края Риад пропусна страхотна възможност. Той опита прехвърлящ удар и щеше да се получи страхотно, но не намери вратата. Играхме обаче силно и това трябва да продължи. И двата тима ще се опитат да спечелят оставащите си мачове, но ще бъде страшно трудно“ каза Де Бройне, който обаче е в страхотна форма напоследък.