Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс бе изключително щастлив след солидното 3:0 над Лион и класирането на лондончани за полуфиналите в Лига Европа. 

Наставникът обяви, че този пробив е в резултат на страхотната работа свършена от всички в клуба през последните 2 години. Сега Чуковете ще играят срещу Айнтрахт Франкфурт. 

„Аз съм невероятно горд от играчите и тяхното представяне, както бях и миналата седмица, когато играхме едно полувреме с човек по-малко у дома. Момчетата не се предадоха нито за миг, но след 1:1 едва ли някой е очаквал да успеем да продължим“ заяви Мойс. 

„Аз обаче съм късметлия да разполагам с подобна група футболисти. Те са фантастични от момента, в който дойдох тук и това е доказателство за пътя, който изминахме през последните 2 години. От това за избегнем изпадането, за да стигнем до полуфинал в голям европейски турнир. Това е наистина фантастично“ добави той. 

„Може и да не спечелихме нищо за този период, но се опитваме да се борим и надиграваме с най-добрите и сега целта е да бъдем в Европа и през следващия сезон. Победихме големи отболи като Севиля и Лион, които са свикнали да участват в европейски мачове, а да спечели с 3:0 като гости е наистина прекрасно. Не сме фаворити до края, но искаме играчите да мислят, че са“ изтъкна Мойс, чийто тим е на първия си полуфинал в Европа от 1976-а година насам.