Борещият се за оцеляване във Висшата лига Бърнли уволни неочаквано мениджъра Шон Дайш при само 8 оставащи мача на Виненочервените до края на сезона. Заедно с наставника си тръгва и екипа му. 

Дайш бе най-дълго работилия в английския елит наставник от настоящите, като бе начело на Бърнли 9 години и половина и постигна някои от най-големите успехи в историята на клуба. 

„Искрено благодарни сме на Шон и неговите помощници за работата, която свършиха. За съжаление обаче, през този сезон резултатите бяха разочароващи и въпреки че решението бе много трудно, преценихме, че това е правилният ход, който ще ни даде най-добри шансове за оцеляване” заяви президентът Алан Пейс. 

В момента Бърнли е в зоната на изпадащите, на 4 точки от спасителното 17-о място. Отборът спечели само веднъж в последните си 7 мача, като през последния уикенд падна с 0:2 от последния Норич. 

Под ръководството на Дайш тимът спечели 2 промоции за елита, като от 2016-а е неизменно във Висшата лига, успявайки да завърши на 7-а позиция през 2018 и на 10-а през 2020-а.